zondag 24 februari 2008

KSV Koekelare - SK: 5-3

In de heenronde was de uitslag 4-9 in het voordeel van Koekelare.
Vandaag waren Jasper, Katrijn, Jolien, Brent, Paulien, Jonas en Eli van de partij. Jolien was opgeroepen als vervanger van de zieke Batist.

Tijdens de opwarming bleek dat keeper-van-de-dag Jasper last had van een pijnlijke hand. In allerlei werd gewisseld met Katrijn: de doelman werd dus een doelvrouw !

Jolien startte als laatste man/vrouw, en alhoewel ze graag ook eens vooraan staat, stond ze mééééééér dan haar mannetje.

Net zoals vorige week werd een droomstart genomen: Na enkele minuten werd een driehoekje opgezet tussen Brent, Jasper en Eli, en kon Brent de 0-1 binnenknallen.
Katrijn stond aan de overkant overtuigend te keepen, en kreeg complimenten van alle kantren.
Toch sloeg het noodlot toe, en na een uitgooi sprong een Koekelarenaar ertussen en zette de stond gelijk.
Even later werd het zelfs 2-1, maar dan kon Eli een schitterende voorzet geven aan Jasper, en die liet de kans niet liggen: 2-2.

Aan de overkant liep een kleine, maar dappere kerel die Lennart noemde, en die snel was als de bliksem ... en die de stand op 3-2 bracht.
Ondertussen waren Jonas en Paulien op het veld verschenen. Onder het goedkeurende oog van de mama, opa en oma van Paulien, speelde ze de pannen van het dak, en was ze een paar keer dicht bij een doelpunt.
Jonas wist ook van geen ophouden. En dat mag je letterlijk nemen, want na het fluitsignaal van de scheids voor de rust ... bleef hij gewoon doorspelen ;-)

Na de rust nam Jasper de plaats van de laatste man in. Jonas en Paulien werkten goed samen vooraan, en dat leidde tot een paar schoten op doel. Die werden spijtig genoeg net gered door de goede keeper aan de overkant.
Nadat KSV een 4-de keer gescoord had, knalde Jasper vooraan twee keer keihard naar het doelkader. Het eerste shot was richting winkelhaak, het tweede was een draaiende bal van zowat 500 meter ver (of net iets minder ;-) )

Uiteindelijk was het Eli die -na een leuke dribbel van Jasper- de 3de Torhoutse goal kon scoren.
Tegen het einde van de match waren de kaarsjes van onze moedige spelertjes helemaal uit, en werd de wedstrijd in de laatste minuut afgesloten met een 5de treffer van de blauwen.

Met een beetje meer geluk was een overwinning zeker mogelijk geweest !

Volgende week staat Oedelem op het menu.