zaterdag 24 november 2007

SK Torhout – HogerOp Oedelem

Voor de eerste keer dit seizoen was de ploeg volledig. We zijn dan ook gestart met het nemen van een paar groepsfoto’s met daarop trainer Gianni, de 3 ladies Jolien, Pauline en Katrijn en de mannen Jasper, Jonas, Brent, Eli, Arthur en Batist. De foto's volgen later ...
Voor deze match nam Jasper de rol van doel-wachter op zich, en werd Jonas uitgespeeld als aanvaller.
SK nam een sterke start met Brent die na luttele minuten de 1-0 op het bord kon zetten.
Op het slijkerige (plakkerige) veld kon Oedelem iets later de stand in evenwicht brengen tot 1-1.
Onze sterke ‘stofzuiger’ achteraan, Batist was in goede doen: hij kon niet alleen als verdediger overtuigen, maar wist ook een paar keer door te zetten naar de frontlijn. Daarbij schudde hij een paar sterke dribbels uit de voetbalschoenen.
Katrijn loste tussenin een shot op doel, maar de keeper kon de bal pakken.
Niettegenstaande een paar knappe save’s van Jasper kon Oedelem nog tweemaal scoren en werd de stand 1-4.
Jolien nam geregeld de rol van verdediger over van Batist, en speelde een sterke match.
Eli en Arthur tonen elke match een goede evolutie, en konden het op het middenveld de tegenstander serieus lastig maken.
En ook Paulien hielp op de flanken de tegenstrevers tegenhouden, en kwam een paar keer stevig opzetten richting doel.
Na opnieuw een rush van Batist en een pas naar Katrijn kon die een tweede keer scoren.
Een aanval van Jolien eindigde net naast het doel, terwijl aan de overkant Jasper nog twee keer een mooie save uit zijn keepers-handschoenen schudde.
In de laatste spannende minuten kon Jonas na een knappe actie de bal doorschuiven naar Brent die de eindstand met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd op 3-4 bracht.
De match was een paar minuten te kort, want anders was SK er ongetwijfeld in geslaagd om de stand in hun voordeel om te buigen …
Het wordt alsmaar beter !!!

donderdag 22 november 2007

Foto's afgelopen weken.

KLIK HIER al voor een pak nieuwe foto's van de afgelopen weken !! Ze zijn genomen door huisfotograaf Andy.

zaterdag 17 november 2007

Sijsele - SK Torhout


Na wat zoekwerk om de juiste kleedkamer te vinden in Sijsele, verschenen Jasper, Katrijn, Brent, Jolien, Jonas, Eli en Pauline aan de aftrap.
Het vlotte niet zo goed vandaag. Als snel werd door de anderen een bal hoog boven Jonas in het doel gekeild, gevolgd door een doelpunt laag over de grond.
In de eerste helft kregen we 7 tegendoelpunten, maar werd de eer gelukkig gered door Brent die het mooiste doelpunt van de match maakte (en misschien wel van het jaar): Hij lobde de bal pal in de kruising, ver buiten het bereid van de keeper.
Na de rust was het samenspel wat beter met onder andere Eli en Pauline met een mooie aanval.
Jonas deed zijn best om de schade te beperken op de doellijn.
Jolien en Jasper probeerden achteraan de schade te beperken, en ook Katrijn durfde al eens een sliding uit de benen schudden.
Het mocht niet echt veel baten, want de match eindigde op 17-1.
Volgende keer beter …

zaterdag 10 november 2007

SK Torhout tegen Daring Ruddervoorde


De voetballers van de SK die er waren: de stoere jongens zijn: Arthur Vanhaerens, Batist Berlamont en Eli Mestdagh
en de rappe meisjes zijn: Katrijn Chys, Jolien Vanreybrouck en Pauline Devolder. En de trainer is voor één keer papa Hans Chys.
Ze waren allemaal heel blij om te beginnen, maar Eli nog het meest. Voor de opwarming lopen en springen ze van de ene kant naar de andere kant van het veld en daarna geven ze passen naar elkaar.
De eerste helft van de match:
Na een halve minuut al een goede maar (jammer genoeg) mislukte poging van Pauline voor een goal. Nog een halve minuut later een goed gelukte poging van Jolien. Het eerste doelpunt van de match is gemaakt. Later een doelpunt voor de tegenpartij. Het is 1-1. Later een corner voor de andere ploeg, die niet door kan naar het doel door Arthur, onze keeper voor één dag. De andere ploeg is de SK steeds te slim af en krijgt daardoor nog 3 goals. Dan volgt er een corner voor de SK. Jolien neemt hem, maar hij is jammer genoeg niet binnen. Batist heeft een paar keer goede reddingen gemaakt door de bal net op tijd te pakken. De eerste helft eindigt met 4-1 voor Daring Ruddervoorde.
De tweede helft:
De tweede helft begint al direkt met een goede poging van Pauline maar de keeper kon hem net tegen houden. De andere ploeg schiet meteen weer in actie en maakt zo 3 doelpunten. Dan volgt er nog een corner voor de SK. Weer neemt Jolien hem en de bal wil maar niet binnen in hun doel. De andere ploeg voelt dat ze moe worden en maakt daar gebruik van. Zo maken ze weer een goal. De match eindigt op 8-1 voor Ruddervoorde. Maar Pauline heeft wel een paar keer de bal afgepakt en is daardoor supermoe geworden.
Maar er zijn nog penaltys.
De eerste reeks was voor Daring Ruddervoorde, de eerste was binnen; al de rest niet. Dan is het aan de SK : de eerste door Katrijn is binnen, de tweede door Jolien is ook binnen, de derde door Pauline niet. Dan komen de jongens, eerst komt Arthur en die zit niet binnen, de tweede door Eli zit er ook niet in en als laatste komt Batist die zit er ook niet in. De SK is verloren met 9-3 (met penaltys) of 8-1 (zonder penaltys) voor Daring Ruddervoorde. Goed gespeeld allemaal en nog veel succes!
Van onze gelegenheidsreporter ter plaatse, Charlotte Chys (10j).

zaterdag 3 november 2007

SK Torhout - SKV Zwevezele

Vandaag speelden onze zwart-witten tegen de geel-zwarten van Zwevezele.

De eerste 10 minuten konden we de nul op het bord houden, maar daarna slaagden de anderen erin om tweemaal te scoren. Even lag het spel stil omdat een speler van Zwevezele gekwetst was, maar het was niet zo erg.
Er volgden een paar corners aan ons doel. Ondanks het goede verdedigende werk van Jolien werd het 0-3 op corner. Jonas kon dan met een mooie redding de 0-4 nog even afhouden.
De vrije trap voor SK die daarna volgde belande jammergenoeg naast het doel.
Net voor de rust konden Eli, Brent en Jolien tot tweemaal toe een mooie combinatie uit hun voetbalschoenen toveren. Daar wordt onder de leiding van trainer Gianni stevig op geoefend tijdens de week. Het geluk ontbrak jammergenoeg.
De tweede helft startte met een knappe save van Jonas.
Terwijl Jasper even de verdediging rechthield, konden Brent, Jolien en Katrijn nog eens een mooi samenspel tonen aan het publiek.
In het kwartier dat volgde zag Jonas nog een 3-tal keer de bal voorij zich passeren in zijn doel. Maar dan nam Batist achteraan terug stevig het heft in handen, en had Jonas het wat rustiger. Ondertussen verweerde Eli zich als een leeuw.
Jolien kwam nog tweemaal voor doel, maar de bal botste wat ongelukkig weg van de voet.
Brent kreeg tot slot nog een tweetal kansen, maar net zoals de vorige keren stond het doelkader op de verkeerde plaats.
Het werd uiteindelijk 0-8, maar die van ons verdienden meer. Met nog wat extra training kan het alleen maar beter worden !